Svetsning av Rostfritt Stål hos GMW

Här på Göteborgs Mekaniska Werkstad (GMW) är vi stolta över att vara ledande inom svetsning av rostfritt stål.
Vårt team består av tre svetsare som är specialiserade på att arbeta med detta mångsidiga och hållbara material.

 

Vad innebär det att svetsa rostfritt?
Svetsning av rostfritt stål är en process som kräver noggrannhet och hög expertis. Det är en metod för att sammanfoga två eller flera detaljer av rostfritt stål genom att smälta och fusionera dem. Detta görs genom TIG-svetsning, (Tungsten Inert Gas). Denna teknik är idealisk för rostfritt stål på grund av dess förmåga att producera starka, rena svetsar med minimal värmeinverkan. TIG-processen innefattar användningen av en icke-förbrukningsbar tungstenelektrod och en inert skyddsgas, oftast argon, för att skydda svetsområdet från atmosfärisk kontamination.

Vi fokuserar på att skapa hållbara och estetiskt tilltalande svetsfogar samtidigt som vi bibehåller stålets korrosionsbeständighet och mekaniska egenskaper.

Teknisk inblick i svetsning av rostfritt stål

När vi svetsar rostfritt stål på GMW, tar vi hänsyn till flera tekniska faktorer:

  • Värmeinmatning: Eftersom rostfritt stål har en tendens att deformeras vid hög värme, kräver vår svetsprocess noggrann kontroll av värmeinmatningen. Vi använder avancerade metoder för att balansera värmen och undvika deformation av materialet.
  • Materialval: Vi väljer lämpliga kvaliteter av rostfritt stål beroende på applikationens krav. Olika grader, såsom austenitiskt, ferritiskt, och duplex, erbjuder olika egenskaper som hållfasthet och korrosionsbeständighet.
  • Svetsförberedelser: Rengöring av ytan är avgörande för att undvika inneslutningar och svag svets. Vi säkerställer att alla ytor är fria från föroreningar innan svetsning påbörjas.
  • Efterbehandling: Efter svetsningen kan ytterligare efterbehandling, som slipning eller polering, vara nödvändig för att återställa materialets korrosionsbeständighet och uppnå önskad estetik.
  • Säkerhetsåtgärder: Vi följer strikta säkerhetsprotokoll och använder lämplig skyddsutrustning för att skydda vår personal och säkerställa en säker arbetsmiljö.

Vad är rostfritt stål? Och vad skiljer rostfritt stål från vanligt stål?
Rostfritt stål är en järnlegering som innehåller minst 10,5% krom, vilket ger det dess unika korrosionsbeständighet. Till skillnad från vanligt stål, som kan rosta och korrodera när det utsätts för vatten och syre, bildar rostfritt stål en passiviserande kromoxidfilm som skyddar mot korrosion. Detta gör rostfritt stål till ett idealiskt val för applikationer där både styrka och korrosionsbeständighet är viktiga.

Vad används rostfritt stål till? Vilka branscher använder sig främst av detta?
Rostfritt stål har en bred användning i flera sektorer. Inom livsmedelsindustrin används det för att tillverka köksutrustning och förvaringstankar, tack vare dess hygieniska egenskaper. I kemiindustrin är det populärt för sin förmåga att motstå korrosiva ämnen. Inom byggbranschen uppskattas det för sin styrka och hållbarhet, medan det inom medicinindustrin används för dess rena och icke-reaktiva egenskaper.

Vi på GMW utför svetsning av rostfritt stål

Sammanfattningsvis är GMW:s expertis inom svetsning av rostfritt stål en kombination av teknisk kunskap, praktisk erfarenhet och en dedikation till kvalitet och precision. Vårt mål är att leverera exceptionella svetslösningar som möter och överträffar våra kunders förväntningar.

GMW är din pålitliga partner för svetsning av rostfritt stål. Med vår expertis och toppmoderna utrustning garanterar vi precision och kvalitet i varje projekt. Vi är här för att hjälpa dig med dina svetsbehov, från planering till slutförande.

Kontakta oss för att få mer information eller för att diskutera ditt nästa projekt! Eller begär om en offert.