Slipning i Göteborg

Brett utbud av sliptjänster

Vi arbetar med mycket snäva toleranser och tillhandahåller ett brett utbud av sliptjänster. Slipning är en form av skärande bearbetning för att åstadkomma ett bestämt mått på detaljen.

Om oss & vår historia

Över 100 år lång tradition av
hantverksskicklighet

Vår historia

Vårt kvalitetsarbete

Vi är kvalitetscertifierade
enligt ISO 9001:2015

Se certifieringar

Slipprecision på tusendels millimeter 

Vår verkstad har en komplett maskinpark för rund-, centerless-, plan- och hålslipning. Vid slipning är kraven på precision särskilt höga. Dels är maskinslipning en mycket exakt operation i sig – det rör sig ofta om toleranser på ett par tusendels millimeter och ytfinheter på 0,2 Ra. Dels är slipningen i allmänhet den sista länken i bearbetningskedjan och misstag får därför helt enkelt inte förekomma. 

Slipningens användningsområden och fördelar  

Slipning är en avgörande process inom tillverkningsindustrin som används för att ge material och komponenter den önskade ytan, formen och precisionen. Genom olika tekniker såsom CNC-slipning, rundslipning, centerlesslipning, hening, läppning och planslipning möjliggörs en mångfald av tillämpningar och fördelar. 

CNC-slipning, med dess automatiserade precision, erbjuder en hög grad av kontroll över bearbetningen av komplexa former och detaljer. Genom att programmera CNC-maskiner kan man uppnå en konsekvent och hög kvalitet på slutprodukten samtidigt som man minimerar fel och ökar produktiviteten. 

Rundslipning är idealisk för att slipa runda arbetsstycken. Denna metod är särskilt användbar inom tillverkning för att minska diametrar på runda detaljer. 

Centerlesslipning är en effektiv metod för högprecisionsslipning av cylindriska detaljer, perfekt för stora serier. Processen innebär avlägsnande av material från ytterdiametern med minimal manuell inblandning. Fördelarna inkluderar fina ytor, perfekt rund- och rakhet samt förmåga att hantera snäva toleranser. Centerlesslipning används för detaljer som axlar, cylindrar, rör och ventiler. 

Planslipning används för att göra arbetsstycken plana genom att montera detaljen på ett magnetbord som rör sig horisontellt medan en slipskiva sänks tills önskad mått och ytjämnhet uppnås. Vid slipning av omagnetiska material används fixturer för att fästa arbetsstycket. 

För att upptäcka mer om hur våra tjänster och bearbetningsmetoder kan möta dina specifika behov, kontakta oss idag, så tar vi fram en skräddarsydd lösning som passar er! 

Vi utför:

  • CNC-slipning
  • Rundslipning
  • Centerlesslipning
  • Planslipning